Sunday, July 12, 2009

tag

Bismillaahirrahmaanirrahiim..

Blog ni lebih sebulan tak berusik kerana dua sebab:
- saya cuti
- lama tak membaca artikel. hehe :)

Method untuk blog ni, saya suka kutip artikel-artikel yang best dan letak di sini, untuk perkongsian. Banyak yang saya ambil dari buletin tarbiyah sekolah lama saya.

Ada orang baik hati. Dia bagi tugas untuk saya siapkan di sini. Jadi, saya mahu siapkan tugas itu sekarang. Dia ialah cik Nadiah also known as izzahsakinah.. hehe :)

1. Bekas kekasih saya adalah :
- ramai ni.. jam saya, basikal saya, henset saya, bunga-bunga, pokok-pokok yang saya pernah jumpa.....

2. Saya sedang mendengar :
- Bunyi orang menekan keyboard. Sekarang duduk kat CC, onlining..

3. Mungkin saya patut :

- Baca 'follow your heart' sekali lagi..?

4. Saya suka :
- tengok langit + laut.
- juga mengikuti blog kawan-kawan. Tapi bila agak sibuk, ayya.. tertinggal kereta api jadinya.

5. Sahabat-sahabat baik saya :
- PEA saya
- 5570 saya (tapi sekarang ia berada di BJ)
- si empat segi itu

6. Saya tak faham :
- Kenapa sejak datang sini, saya tak berapa nak ada mood. Aish!

7. Saya kehilangan :
- warna.

8. Ramai yang berkata :
- coklat itu best! dan saya setuju.

9. Makna nama saya :
- Cahaya aqal – ummi cakap bila saya tanya apa maksud nurunnuha ketika saya darjah empat.

10. Cinta itu adalah :
- Setuju dengan nadiah – cinta itu subjektif. Dari hati kepada hati.

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
- Berfikir jawapan yang sesuai untuk soalan-soalan tag ni sambil menyiapkan tugasan sekolah.. :p

12. Saya akan cuba :
- mencapai impian saya. insyaAllah..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
- Tidak ada hujungnya.

14. Telefon bimbit saya :
- abi beli ketika saya berada di tahun dua.

15. Bila saya terjaga dari tidur :
- pagi tadi saya fikir : nampaknya rancangan hari ni kena cancel lah, sebab hujan.

16. Saya paling meluat apabila :
- Ada tugas nak kena siapkan, tapi saya tak ada mood dan masih tak menyentuh tugasan itu..

17. Pesta/Parti adalah :
- Tambah kawan. seronok. kenangan. (dulu, masa tahun pertama kami suka buat parti hari lahir)..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
- tikus (hamster kat rumah tu, aman punya)

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
- ketika sekolah rendah dan sekolah menengah.

20. Hari ini :

- cuti sekolah. Petang ni ada pasar malam kat Simpang Empat.

21. Malam ini saya akan :
- siapkan kerja sekolah! huhu~

22. Esok pula saya akan :
- Pergi sekolah.

23. Saya betul-betul inginkan :
- itu.

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
- *senyuumm*

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
- tempat untuk membeli-belah tingkap. (aik, betul ke tak perkataan ni?)

26. Makanan Barat atau Jepun :
- Siam. Ahaa.. :D

27. Bilik yang terang atau gelap :
- Terang. Abi marah membaca dalam gelap.

28. Makanan segera adalah :
- sedap apabila terlalu lapar. Eh, ye ke?

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
- kak, saya nak print benda nih.. (nota geriatric)

30. Siapa yang anda mahu tag?
- safiyyah, ainul arina, nuha-another part, akma

2 comments:

izzahsakinah said...

Tahun dua? Wow awalnya.
Eh, tahun dua. Okeh okeh.
Hehe ;)

nuha said...

Tahun dua di uni ni nadiah, bukan tahun dua di sekolah rendah.. hehe :p