Thursday, October 22, 2009

exam dan tahniah

Bismillaahirrahmaanirrahiim

lama tak usik 'rumah' ni. hari ni baru tergerak untuk bersihkan sawang-sawang yang ada. hehe. exam tak lama dah. minggu depan dah mula study week. tapi, ada satu lagi kelas SHE hari isnin. kami mula exam 4hb.

4/11 - pharmacokinetic
6/11 - clinical pharm concept
11/11 - applied therapeutic 1 (subjek yang agak killer bagi saya)
13/11 - cancer chemotherapy
17/11 - hubungan etnik a.k.a. SHE
18/11 - multimedia (duh)
20/11 - geriatric

nah, jadual sudah keluar. persediaannya macam mana?
+ all the best untuk semua yang nak exam! +

hari ini (22 oktober) ada orang konvo di UiTM shah alam. perasaan : sangat sedih sebab tak dapat pergi, juga teruja sebab dia dah start kerja. best kan kerja? hehe, bila tanya orang yang dah kerja, mereka kata : lagi best masa belajar. sebab tu la mereka sambung lagi. huu, orang yang sedang belajar pulak rasa tak sabar-sabar nak kerja. tapi, bila fikirkan balik tugas nanti bila dah kerja, berat jugak tuu..

nota himpunan tahniah buat:
  1. Amani, dah konvo awak ye.
  2. kak amirah yang sekarang ni sudah melangkah setapak ke depan dengan menyambung pengajian di ukm. (drug delivery tu. wahwah~)
  3. juga untuk kak sarah dan kak zetty yang akan sambung pengajian jugak dalam masa terdekat ni.
TERUJA! :)

-------------------------
p/s : tengah risau jugak. projek multimedia tak siap-siap lagi ni.. adeii~

3 comments:

azwadi kamarudin said...

sama la kita start exam 4hb... best of luck!... x lama dah nak masuk alam kerja..insyaALLAH.

ainohikari said...

oo...cik nuha ber-blog jugok ko. camno kawe bleh tok prase nih. ^^

Amani tu amani sk geting 1 ko ?
Dio uitm shah alam deh..konvo blako la deh. alhamdulillah.

Tapi..kawe raso dunia belajar lebih seronok dari dunia kerja. Cuma dunia kerja ni lebih mencabar dan lebih melatih diri untuk menjadi orang yang pandai berdikari dan merancang kehidupan.

Apapun, semuanya bergantung pada diri sendiri juga, yakni bergantung pada cara pembawakan diri kita dalam kehidupan di dunia yang sementara ini. =)
............
sekian, ore no kansou deshita!!
...........

Shiken gambatte kudasai!
Best of luck for your exams.

nuha said...

azwadi:
oh? kali ni sama eh? all da best! and, thanks!
tapi bila fikir, fikir, takut pun ada nk kerja nanti..

ainohikari:
haa, blog ni sy jare sangat meng'update'.. loni, lagi ah.. dok dan, dok dan..

yep, amani skg1. ingat?

hmm.. setuju. ia sebenarnya bergantung pada kita sendiri. bagaimana kita mencorakkan dunia belajar, dunia kerja, di sini, yang membuatkan kita rasa best di mana. :]

.........
jap, ore no kansou kudasai tu gapo? [ni kes malas nak cari la nih.. hehe]

arigato' gozaimasu!