Tuesday, December 2, 2008

train the brain~ =)

Bismillaahirrahmaanirrahiim..


pernah buat test ni tak?

jom buat..ia menarik! ^^

arahan : sila lihat dan sebutkan WARNA yang berada pada perkataan tersebut..

senang tak? siapa kata ya, angkat tangan! :)
ini adalah salah satu konflik antara otak kanan dan otak kiri..otak kanan akan cuba menyebut warna yang berada pada perkataan tapi otak kiri akan cuba membaca perkataan tersebut..

selamat mencuba!! semoga berjaya! :)

4 comments:

kakchik said...

kakchik dapat baca dengan elok hingga perkataan PURPLE yang warna hitam tu dah mula nak tersilap... hehehe.

kakchik suka mind booster macam ni.

kat blog kakchik ada 2 entri jenis mind booster ni tapi jenis lukisan.

izzahsakinah said...

pernah main masa kat convex hari tu
try yg kali ni, sangkut2 jugak
hihi =p

elfaqiha said...

berjaya dgn mudah!
baca dengan laju dan focus! =)

kalau baca macam biasa mmg bile baca yellow, pi cari kaler yellow.. hee~
dan mata macam nak terjuling!

NaiLoFaR said...

kakchik:
bagus2! xpe..boleh cuba lagi =) ha'ah, saya pun suka jugak..menarik! ^^ oo,yeke? nanti sy try tengok :)

izzahsakinah:
oo ek? sama ka? mesti kali ni xfokus betul2 ni..hehe :p

elfaqiha:
wah, bagus2! *tepuk tangan* eh, bertaktik rupanya..boleh cuba nih..harap2 mata x terjuling..hehe =p